Întâlnire egalitatea de gen

Scris de Alina Rus
28 September 2021
Categorie: Noutăți

[RO] Luni 27 Septembrie 2021 a avut loc la Căminul Cultural din Moşna o întâlnire comunitară având ca subiect Egalitatea de gen.  Împreuna cu participantele din comunitatea locală am dezbătut subiecte de interes despre provocările pe care femeile și fetele le întâlnesc în societățile tradiționaliste legate de egalitatea de gen, modul de împărțire al sarcinilor între femei și bărbați, drepturile și obligaţiile în familie etc. Am constatat că încă există disparități în special la familiile de vârsta a doua și a treia. 


Citeste mai mult
Tags: Mosna Cetateni Activi egalitatea de gen sedinta
1_3.jpg

Status proiect

Scris de Alina Rus
23 August 2021
Categorie: Noutăți

[RO] De îndată ce am finalizat procesul de semnare al actelor, am și început procedeul de achiziție de dezvoltare al web site ului dedicat proiectului: www.cetateniactivi.ro. 


În perioada raportării s-au organizat diverse sesiuni de întâlniri cu beneficiarii, printre care: colectarea datelor tip baseline, analiza nevoilor femeilor, analiza SWOT, instruirile pentru avicultură, dar și conferința de lansare a proiectului la care au participat 138 pe... Citeste mai mult

Tags: Mosna Cetateni Activi incubatoare puisori colectare ecologizare conferinta
poza_1.jpg

Distribuire de pui

Scris de Alina Rus
17 July 2021
Categorie: Noutăți

[RO] În perioada 15-16 Iulie 2021 au avut loc acțiuni de distribuire de pui în comunele Moșna, Valea Viilor și satul Târnăvioara. A doua de acest fel. Un număr de 2000 de pui au ajuns la beneficiarii proiectului nostru acum, iar în 12 iunie alți 2000 de pui. Prin avicultură creștem gradul de auto-ocupare, mai ales în rândurile persoanelor din grupurile vulnerabile și va fi diversificată alimentația. Totodată vânzarea excedentului producției va crea venituri pentru aceștia.


Ne-am bucurat de interesul ridicat al beneficiarilor și spe... Citeste mai mult

Tags: Mosna Cetateni Activi puisori
1_2.jpg

Conferința de lansare

Scris de Alina Rus
30 June 2021
Categorie: Noutăți

[RO] Marți 29 Iunie 2021 am avut plăcerea de a organiza la Moșna Conferința de lansare a proiectului Cetăţeni activi în Podişul Mediaşului! Am fost plăcut impresionaţi să vedem un număr așa mare de participanți: beneficiari, presă, reprezentanți ai administrațiilor locale și regionale, ai unităților de învățământ, ai ONG-urilor și societății civile!


Evenimentul a debutat cu cuvântul de bun venit din partea domnului primar Nuțu Dumitru Gabriel care este încântat de implementarea proiectului "Cetățeni activi în Podișul Mediașului" în... Citeste mai mult

Tags: Mosna Cetateni Activi conferinta de lansare presa
9_1.jpg

Prima acţiune de ecologizare

Scris de Alina Rus
25 May 2021
Categorie: Noutăți

[RO] Marţi, 25 Mai 2021 am reușit să mobilizăm comunitatea locală din Moșna la o acțiune de ecologizare și colectare a deșeurilor, în demersul nostru de a transforma localitatea într-un loc curat și atrăgător pentru localnici și turiști. 


În timpul activității am discutat despre compostarea resturilor biodegradabile din grădini, ferme și gospodării și despre interzicerea arderii deschise a deșeurilor și a resturilor vegetale din câmp, precum și despre pericolul contaminării pânzei freatice cu nitrați și nitriți și utilitatea p... Citeste mai mult

Tags: Mosna Cetateni Activi ecologizare colectare
1_1.jpg

Prima generaţie de puişori

Scris de Alina Rus
26 April 2021
Categorie: Noutăți

[RO] Avem veşti bune de la beneficiari! Maria Draga şi Sabina Comiza au primii puişori ieşiţi din incubatoarele dăruite în cadrul proiectului nostru.

Ne bucurăm să vedem că munca noastră dă roade şi începe deja să se vadă impactul real asupra comunităţii.


[EN] We have good news from our beneficiaries! Maria Draga and Sabina Comiza have the first chickens to come out of the incubators donated within our project.

We are glad to see that our work is bearing fruit and the real impact on the community is already beginning to be seen.

Citeste mai mult
Tags: Mosna Cetateni Activi incubatoare puisori
1.jpg

Prima distribuție de incubatoare de ouă în comuna Moșna

Scris de Alina Rus
25 March 2021
Categorie: Noutăți

[RO] Miercuri, 23 martie 2021, a avut loc în comuna Moșna, județul Sibiu, prima distribuție a 20 incubatoare de oua pentru comunitatea de romi în cadrul proiectului "Cetățeni activi in Podișul Mediașului", proiect implementat de Fundația Open Fields. 

[EN] Wednesday, March 23, 2021, the first distribution of 20 egg incubators for the Roma community took place in Moșna commune, Sibiu county, within the project "Active citizens on the Mediaș Plateau", a project implemented by the Open Fields Foundation.Citeste mai mult
Tags: Mosna Cetateni Activi incubatoare
Incubatoare_1.jpg
Category Name

Proiect derulat de

Fundația Open Fields

Proiectul este derulat de Fundația Open Fields și beneficiază de o finanțare în valoare de 215.500 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org

Copyright 2021 © Fundatia Open Fields. All rights reserved